Doccle

Administratieplatform

Ontvang, betaal, onderteken, deel en bewaar jouw administratie op één plek.

Securex werkt samen met het digitaal administratieplatform Doccle. Digitale loonadministratie biedt voordelen, zowel voor jou als werkgever, als voor je medewerkers. Je bespaart immers heel wat tijd én geld. Daarnaast hebben je medewerkers hun loonbrieven sneller en altijd bij de hand.

Voordelen van elektronische loonadministratie?

Voor jou als werkgever of HR-manager:

 • de werkdruk van je HR-afdeling vermindert en efficiëntie verhoogt
 • kostenbesparend (papier, zegels ...)
 • positief voor je bedrijfsimago
 • even wettelijk als papieren loonbrieven

Voor je medewerkers:

 • de loonbrief is altijd en overal beschikbaar (ook als de medewerker je verlaat)
 • documenten worden gearchiveerd zolang wettelijk nodig is
 • Doccle is veilig en reclamevrij

Voor wie?

Deze tool kan door iedereen in elke sector gebruikt worden.

Over Doccle

Doccle is een eenvoudige en veilige digitale brievenbus. Meer dan 1,5 miljoen Belgen ontvangen, behandelen en bewaren vandaag documenten op dit platform. Dat maakt Doccle tot meest innovatieve platform voor digitale administratie in België. Grootste troef? Bedrijven besparen kosten én verbeteren hun dienstverlening. Met meer dan 100 partnerships en 92 miljoen verzonden documenten per jaar is Doccle marktleider in België.

Wil je eenvoudig aan de slag met dit digitaal administratieplatform? Neem voor de activatie contact op met Securex via het contactformulier op deze pagina.

Wij bezorgen je dan communicatiemateriaal zodat jij je werknemers kan informeren over de digitale loonbrieven. Vervolgens activeert je medewerker een persoonlijke elektronische brievenbus op Doccle. Dat kan op twee manieren:

 • Via de QR-code: maakt je medewerker al gebruik van de Doccle-app? Dan kan deze de QR-code, zoals vermeld op de loonbrief, scannen en zich zo met Securex connecteren.

 • Via het token: heeft je medewerker nog geen Doccle-account? Dan is dit de eerste stap. Dat kan via www.doccle.be. Heeft je medewerker wel een account, dan moet deze zich eerst aanmelden. Vervolgens kan je medewerker zich connecteren door op de startpagina te kiezen voor ‘Maak een nieuwe verbinding’ en onder het logo van Securex op de knop ‘verbinden’ te klikken. Tot slot vult je medewerker nog het rijksregisternummer en Doccle-token in.

Wanneer dat voltooid is, krijgen je medewerkers een notificatie telkens er een nieuw document klaarstaat.

Doccle functies

 • Alle documenttypes: je ontvangt en bewaart loondocumenten, facturen, fiscale attesten enzovoort, veilig in een persoonlijk account.
 • Altijd bij de hand: Doccle kan je altijd en overal raadplegen op PC, tablet of smartphone. Alle documenten blijven veilig, digitaal bewaard op één centrale plaats.
 • Vlotte opvolging: je wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer een nieuw document beschikbaar is. Via automatisering loopt de administratie vanzelf.
 • Oplossingsgericht: Doccle biedt oplossingen voor uiteenlopende administratieve processen. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen gebruikmaken van deze oplossingen om interne processen efficiënter, veiliger en innovatiever te maken.

Doccle prijzen

Doccle is gratis

Geïnteresseerd in één van de partners van Securex?

Vraag onze experten voor meer informatie.

Contacteer ons